GAZON RULOU TIMISOARA

gazonrulou

 

         Gazonul reprezinta sufletul unei gradini, fiind unul din elementele cele mai apreciate ale unei gradini. Pentru a avea un gazon frumos bogat si rezistent trebuie sa avem in vedere de la bun inceput particularitatile specifice fiecarui sol in parte, dar si posibilele intrebuintari, in functie de acestea alegand semintele potrivite diverselor tipuri de gazon. In cazul unui gazon folosit pentru activitati sportive sau pentru joaca alegem ierburi robuste si foarte usor regenerabile care se pot calca.

Trebuie mentionat ca acest tip de gazon este un gazon caruia trebuie sa ii acordam un pic mai multa atentie in cea ce priveste substantele nutritive (ingrasamintele chimice sau naturale) administrate, cantitatea de apa recomandata, precum si taierile periodice.

Daca dorim un gazon decorativ, alegem un gazon rezistent cu frunze si tulpini subtiri, acest tip de gazon fiind mai usor de intretinut.

Daca ati optat pentru obtinerea unui gazon prin metoda insamantarii veti beneficia de costuri scazute, insa aceasta metoda necesita ingrijire deosebita si de durata, care trebuie avuta in vedere de la insamantare pana la punerea in folosinta.
In timpul perioadei de germinare a semintelor este interzisa folosirea suprafetelor, iar in urmatoarele 2-3 luni este indicat sa se evite folosirea peluzei. Tot in acest interval de timp apar buruienile care trebuie combatute manual sau chimic si completarea golurilor cu seminte de gazon. 

O mare importanta trebuie sa acordam lucrarilor premergatoare insamantari gazonului, precum si alegerea tipului de gazon care se impune in functie de textura solului, conditile climatice, expunerea terenului fata de soare.
ASTFEL O IERBICIDARE CORECTA PRECUM SI ARATUL TERENULUI IMPREUNA CU O SAMANTA DE CALITATE SI OPTIM ALEASA AU O IMPORTANTA COVARSITOARE SI NE VA SCUTI DE SURPRIZE NEPLACUTE PE PARCURS, CARE POT COMPROMITE IN TOTALITATE GAZONUL SI IMPLICIT INVESTITIA.

Societatea noastra va recomanda urmatoarele tipuri de gazon care sunt perfect adaptate tipurilor de sol precum si climatului din regiunea noastra.

Tipuri de gazon recomandate:

- SPORT
- PENTRU ZONE UMBROASE
- PENTRU PELUZE
- PENTRU PARCURI
- REZISTENT LA SECETA

Gazonarea suprafetelor se realizeaza atat prin insamantare cat si prin rulouri de gazon.

Amenajarea spatiilor verzi cu rulouri de gazon este practica, eficienta si sigura. In cel mai scurt timp puteti avea peluza inierbata. Utilizarea rulourilor de gazon la amenajarea spatiilor verzi va permite sa aveti o peluza gata de utilizare inca din primele zile de dupa montaj. Dupa montaj este necesara udarea abundenta a rulourilor de gazon (in special in perioada de vara).

Rulourile de gazon se decoperteaza si se monteaza aproape in orice perioada a anului, reprezentand cea mai rapida varianta de obtinere a gazonului mult dorit, acesta schimband imediat aspectul gradinii.

Rulourile de gazon natural se aplica si se formeaza peluze inierbate foarte usor. 

Avantaje Gazon Rulou

 • montare intr-o singura zi
 • uniformitatea peluzei
 • buruienile au fost combatute - tratamente fitosanitare la zi
 • utilizare rapida – incepand de a doua zi
 • rezistenta la boli si daunatori
 • maturitatea gazonului - 1-2 ani

Etapele montarii Gazonului Rulou

 • Erbicidare suprafata
 • Mobilizare teren
 • Nivelare
 • Tăvălugire ușoară
 • Montaj gazon rulou
 • Tăvălugire

Contact 

Garden Rustic Spatii Verzi Timisoara

Adresa: Chisoda, Str. Primaverii, nr. 62

Telefon: 0721/239.698

E-mail: gardenrustic@yahoo.com