Gazon Timisoara

gazonseminte

         

         Daca ati optat pentru obtinerea unui gazon prin metoda insamantarii veti beneficia de costuri scazute, insa aceasta metoda necesita ingrijire deosebita si de durata, care trebuie avuta in vedere de la insamantare pana la punerea in folosinta.

In timpul perioadei de germinare a semintelor este interzisa folosirea suprafetelor, iar in urmatoarele 2-3 luni este indicat sa se evite folosirea peluzei. Tot in acest interval de timp apar buruienile care trebuie combatute manual sau chimic si completarea golurilor cu seminte de gazon.

Infiintarea unei peluze de gazon prin insamantare, plantare gazon este un proces foarte important in amenajarea grainii si este o etapa de lunga durata. Pentru obtinerea unui gazon de calitate este nevoie de mai multi pasi de urmarit cu atentie:
alegerea unei seminte de gazon profesionala si adecvat spatiului urmat sa fie insamantat (samanta de sport, umbra, soare, etc...)
pregatirea terenului, a patului germinativ
insamantarea propriuzisa
tavalugire - pas important dar des uitat
udarea corecta - pentru un gazon frumos va recomandam un sistem de irigat automat pentru a asigura cantitatea necesara de apa
corectitudinea primei tundere

Avantajul unei gazonari prin plantare gazon, insamantare este costul mai scazut fata de gazonul rulou, iar dezavantajul este ca trebuie asteptat cam un an, un an si jumatate pentru a avea un gazon frumos.
Daca doriti un gazon frumos prin insamantare, plantare gazon, nu ezitati sa ne contactati.

Etapele gazonarii prin insamantare:

  • Erbicidare suprafață
  • Mobilizare teren (frezare)
  • Nivelare
  • Fertilizare
  • Însămânțare (semințe import Franța/Italia)
  • Încorporare
  • Tăvălugire

 

 

Contact 

Garden Rustic Spatii Verzi Timisoara

Adresa: Chisoda, Str. Primaverii, nr. 62

Telefon: 0721/239.698

E-mail: gardenrustic@yahoo.com