Amenajari cu plante ornamentale Timisoara

amenajariplante

 

         Spatiul din jurul casei tale poate fi oricand un loc unde sa gasesti liniste si sa te bucuri de natura inconjuratoare. Amenajarile de orice tip, fie ele cu plante sau lacuri si cascade sau gazon, sunt cele mai des folosite elemente ce pot adauga casei tale prin simpla prezenta eleganta si stil.
Rezultatele sunt intotdeauna pe masura eforturilor, iar firma noastra este recunoscuta prin seriozitatea lucrarilor, precum si prin garantie si service de calitate.


In functie de spatiul disponibil, de scopul urmarit, de plantele disponibile si de locatia geografica, amenajarile exterioare pot fi de mari dimensiuni, mijlocii, mici sau facand parte dintr-un ansamblu peisagistic.

Este de preferat a se realiza, indiferent de dimensiuni, in zone bine luminate si pe cat posibil ferite de actiunile vanturilor si curentilor de aer violenti.
Amenajarile se realizeza folosind stanci de diverse forme, marimi si culori, pietre, pietris, borduri, dale, caramizi si evident substratul necesar plantelor si plantele.
Substratul va fi realizat in deplina concordanta cu necesitatile plantelor ce vor popula spatiul respectiv si trebuie sa fie permeabil, stabil si suficient de bogat in substante nutritive necesare plantelor.

Amenajarile, indiferent de marime si forma, trebuie sa respecte cateva reguli generale:
- Sa fie mai inalte decat terenul inconjurator
- Sa aiba pante pentru scurgerea rapida a apei
- Sa fie realizate de preferat in zone bine luminate si pe cat posibil protejate de vanturi
- Sa permita ajungerea cu usurinta la plante in vederea intretinerii si udari lor.

Realizarea unei astfel de amenajari in parametrii optimi ar trebui sa respecte urmatoarele etape:
- Alegerea locatiei in functie de scopul urmarit
- Stabilirea formei si dimensiunilor
- Delimitarea zonei respective

- La final in functie de efectul dorit, se mai pot adauga roci si pietre, pitici de gradina, diverse statui si statuiete, reprezentari de pasari si animale, vanatori, cow-boy, fluturi de plastic....
- O astfel de amenajare poate sa beneficieze in functie de dorintele proprietarului si de un sistem de iluminare, folosindu-se diverse lampi si felinare specifice amenajarilor de gradina sau lampi solare ce nu consuma current electric.
Amenajari cu plante suculente hardy, dar si alte plante anuale sau perene, se pot realiza de-alungul aleilor, in interiorul unor peluze, alte spatii verzi.
Amenajarile in natura se realizeaza de regula pe suprafete mici, in locuri inaccesibile, pentru urmarirea evolutiei unor plante in natura, comparativ cu cele similare din captivitate, pentru testarea unor noi soluri, sau pentru refacerea unor populatii de plante amenintate cu disparitia.
In functie de scopul urmarit, putem avea mai multe situatii :
- Amenajari cu plante perene, cactusi si suculente
- Amenajari cu plante perene, altele decat cactusi si suculente
- Amenajari cu plante anuale
- Amenajari cu arbori si arbusti de talii mici
- Amenajari combinate
- Amenajari fara plante, care imita natura montana de altitudine
- Amenajari cu plante alpine
- Amenajari de mai mari dimensiuni, care combina suprafetele amenajate cu plante, cu mici iazuri, izvoare, paraie, cascade, fantani arteziene, alei, mici podete, toate pe un teren denivelat special amenajat sa imite natura.
- Amenajari fantezii, unde se folosesc diverse obiecte si materiale neconventionale, cum ar fi : cauciucuri uzate, trunchiuri scobite, diverse recipiente de ceramica si plastic...

Materiale necesare unor astfel de amenajari

- Diverse recipiente de ceramica sau plastic.
- Pietris, nisip, tuf vulcanic, caramida sparta, bucati de marmura, ceramica, piatra sparta de diverse dimensiuni, pamant de telina, de frunze, mranita.
- Dale, borduri, caramizi, stanci, roci de diverse marimi si forme, pietre mari.
- Trunchiuri uscate, crengi contorsionate

Contact 

Garden Rustic Spatii Verzi Timisoara

Adresa: Chisoda, Str. Primaverii, nr. 62

Telefon: 0721/239.698

E-mail: gardenrustic@yahoo.com