Iazuri ornamentale si fantani arteziene Timisoara

iazuriornamentale

         
         In cazul iazurilor ornamentale principalul obiectiv este imbinarea perfecta a apei, rocilor, plantelor si a lemnului astfel incat sa se ajunga la un aspect cat mai natural al aranjamentului.

Iazurile noastre vin in toate formele si marimile. Putem concepe si construi orice tip de iaz!


Menirea acestora este de a oferi proprietarului gradinii linistea si relaxarea mult dorita!
Echipele noastre sunt specializate in conceperea si construirea de iazuri menite sa se potriveasca stilului si gustului dumneavoastra!
Avem abilitatea de a transforma proprietatea dumneavoastra intr-un colt de rai! Asa ca nu mai stati pe ganduri dati-ne un telefon si incepeti sa experimentati o liniste ce transcende o lume stresanta!

Avand in vedere ca un iaz ornamental este asimilat ca o constructie de durata trebuie sa tinem cont de cateva reguli elementare:

1. Pozitionarea iazului in soare direct favorizeaza raspandirea algelor verzi.
Recomandam asezarea iazului intr-un loc semiinsorit (de semiumbra) pentru dezvoltare optima a plantelor si a pestilor (daca este cazul) sau folosirea unui filtru U.V. mai puternic. Este important ca iazul sa nu se afle in vecinatatea copacilor, caderea si decompunea in apa a frunzelor moarte pot produce saruri si gaze care dauneaza pestilor si stimuleaza dezvoltarea algelor. Copacii cu funze toxice sunt salcia, castanul, tufele de ilex si salcamul galben.

2. Proiectarea. In primul rand trebuie hotarat stilul iazului. Apoi dimensiunile, pozitia si materialele din care se realizeaza iazul. Se hotarasc accesoriile care sunt o gama larga (pompe, filtre, jocuri de apa, skimere, etc), sursele de lumina, fantani arteziene, si caderea de apa care sa se termine in iaz. Apoi se realizeaza proiectarea acestuia.

3. Dimensiunea pentru sadirea plantelor acvatice si cele care imprejmuiesc iazul. Suprafata apei trebuie sa fie de cel putin 3,5mp. Adancimea minima de 45 cm dar cea optima este de 60 cm. Pentru iazurile populate cu pesti iazul trebuie realizat cu o adancime minnima de 80 cm.

4. Materialele. Varianta cea mai ieftina in realizarea unui iaz, este modelul realizat din plastic care pe langa ca nu au forme prea variate sunt si destul de putin rezistente la intemperii. O alta varianta este efectuarea iazului din folie de PVC a carei durabilitate se prelungeste fata de cele realizate din plastic. O ultima varianta si cea mai sigura si durabila se realizeaza din cauciuc (liner).

5. Folosirea unei membrane P.V.C. sau de cauciuc cu o grosime de cel putin 0,8-1 mm, deoarece mareste substantial durata de viata a iazului.

6. Folosirea de pompe de recirculare a apei, filtre si plante agvatice pentru filtrarea apei.

7. Un ultim pas este popularea acestuia si pastratea echilibrului biologic cu substante speciale.

Un iaz ornamental sau curs de apa, proiectat, realizat si amplasat corect, va ajuta sa il construiti si sa mentineti costurile si efortul de intretinerela un nivel rezonabil, fiind deasemenea punctul de maxima atractie intr-o gradina.

Contact 

Garden Rustic Spatii Verzi Timisoara

Adresa: Chisoda, Str. Primaverii, nr. 62

Telefon: 0721/239.698

E-mail: gardenrustic@yahoo.com